New Jersey Bariyer
Beton bariyere çarpan araç büyük olasılıkla takla atmaz ve ters yöne geçmez. Bunda bariyer kesit ve yüzeyinin özel geometrisi ve biçimlendirilmiş olması rol oynar. Çarpan aracın tekerlekleri kısmen yol yüzeyinden ayrılır, araç bariyer yüzeyinde kalır, yön değiştirmez ve yavaşlar. Dolayısı ile olası hasar en aza iner.
· Beton bariyer çarpan aracın takla atmasını ve ters yöne geçmesini önlerken karşı yöndeki araçların ve çevredeki ağaçların, aydınlatma direkleri vb. tesisatın da hasar görmesini engellemiş olur.
· Beton bariyer veya bariyer zinciri araç çarptığında bir miktar ötelenerek araçtaki çarpma etkisini daha da azaltır.
· Portatif beton bariyerler, tek veya birbirlerine bağlı elemanlar olarak istenilen yere taşınarak çok amaçlı olarak kullanılabilirler.
· Beton bariyerin ömrü 40 -50 yıldır. Yüksek dayanımı ve kütlesi dolayısı ile servis ömrü süresince çarpmalardan fazla etkilenmez ve yıpranmaz. Dolayısı ile çelik bariyerlere oranla çok daha ekonomiktir. Donma–Çözülme etkisine karşı betonda hava sürükleyici katkı kullanılması ve buz çözücü tuzlara karşı koruyucu tabaka uygulanması yeterli olacaktır.
· Beton bariyerler çok amaçlı kullanılabilir. Bankettekiler çevre için ses yalıtımı sağlarken refüjdekiler yüksekliklerine bağlı olarak karşı trafiğin farlarını perdelerler.
· Beton bariyerlerde üretim sırasında alt kısımlarında boşluk bırakarak veya yola aralıklı yerleştirilerek yol dışına doğru yüzey drenajı ve kar küremesi sağlanabilmektedir.
· Araştırmalara göre daha masif olan beton bariyer psikolojik olarak sürücülerin daha dikkatli araç sürmesini sağlamaktadır.